تبلیغات
کار گزاران بیمه محصولات کشاورزی - کلم
 
کار گزاران بیمه محصولات کشاورزی
یکشنبه 26 بهمن 1393 :: نویسنده : علی *
Image result for ‫کلم‬‎

کلم گل با نام علمی (Brassica oleraceae L.conver. botrytis L.) و نام انگلیسی Cauliflower از خانواده کروسیفر یا چلیپیان (Brassicacae) می باشد (4). این گیاه دو ساله بوده ودر سال اول طی رشد رویشی تولید مجموعه ای از گل خوراکی می کند و در سال دوم به گل و بذر می نشیند . قسمت خوراکی کلم گل ، خوشه های گل آذین است که اندامهای تناسلی در آن تکامل نیافته اند . در سال دوم وقتی که اندامهای گل کامل شدند ، تولید بذر می کند . این گیاه در آغاز دوره رویش شبیه کلم پیچ است ولی طی رشد بعدی بر خلاف کلم پیچ برگهای آن به هم نمی پیچند و از وسط بوته ساقه نسبتاً کوتاهی که شامل یک مجموعه سفید گلهای جوان همراه با دمگلهای نسبتاً پهن است ظاهر می شوند و این مجموعه است که مورد استفاده غذایی قرار می گیرد (2).

اندام مورد استفاده در این کلم غنچه های نارس باز نشده است. تعداد زیادی غنچه روی طبقی قرار داده به آن کورد Curd  می گویند و همین قسمت و دم گل های آن قسمت خوراکی سبزی را تشکیل می دهد. به صورت خام در سالاد و یا پخته و سرخ کرده و در تهیه ترشی نیز مورد استفاده دارد. کاشت این گیاه تقریبا جدید است و از چند قرن تجاوز نمی کند (1).

شرایط آب و هوایی

کلم گل طالب آب و هوای معتدل است. به نظر Nonnecke نقش عامل دما در تولید کلم گل بیش از عوامل فتوپریود و رژیم آبیاری است . Webe تاثیر دما را طبق جدول شماره 1 بیان می کند . کلم گل نیز همانند سایر کلمها گیاه فصل خشک است و نسبت به دمای پایین تر از 4 و بالاتر از 38 درجه سانتیگراد حساس است . دمای مناسب برای این گیاه 27 درجه با طیف حرارتی بین 7 تا 29 درجه سانتیگراد است .

رشد و نمو مجموعه خوراکی کلم گل تابع شرایط دما قرار می گیرد . افزایش دما تا مرز 22 درجه سانتیگراد افزایش رشد را در پی دارد . وزن قسمت خوراکی بستگی به ارقام مختلف این گیاه دارد و با افزایش مقدار برگ در گیاه افزایش می یابد . بنابراین هر گونه اختلالاتی در رشد و نمو برگ طی دوره رشد می تواند بر وزن قسمت خوراکی تاثیر گذارد . رشد و نمو کلم گل پس از بذر پاشی در خزانه طی چهار مرحله زیر انجام می گیرد :

        اول – مرحله پرورش نشا

دوم – مرحله رویشی که طی آن رشد و نمو برگها و تشکیل قسمت خوراکی گل تا دمای 22 درجه سانتیگراد حاصل می گردد .

سوم – بهارش که به مرحله رویشی پایان می دهد . تولید گل در ارقام زودرس اروپایی در دمای 22 تا 24 درجه سانتیگراد ، در ارقام زمستانه در دمای 16 تا 18 درجه سانتیگراد و در ارقام مناطق گرمسیری ابتداء در دمای 28 تا 30 درجه سانتیگراد تشکیل می شود . سرمای موثر بهارش بین 7 تا 14 درجه سانتیگراد و به مدت 10 روز است .

چهارم – رشد قسمت خوراکی که با افزایش دما حدود 22 درجه سانتیگراد سرعت می یابد (2).

خاک و کود

کلم گل نسبت به آب و سله بستن خاک بسیار حساس است . از این نظر خاکهای سنگین با مواد آلی کافی که ظرفیت آبی خوبی دارند برای زراعت این گیاه در نظر می گیرند . زمین های آبگیر، و یا خشک باعث می شود که قسمت خوراکی آن زودتر از موعد مقرر تشکیل شود و به علت عدم جذب مواد غذایی کافی ، مجموعه های کوچک و تحلیل رفته تولید شود .





نوع مطلب : سبزیجات، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :